Kyani SZUPERÉLELMISZER minősítést kapott, tehát több, mint étrend kiegészítés!
Mindenki hallott már az antioxidánsokról és azok fontosságáról. Az élelmiszerek antioxidáns értékét egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer szerint jelölik. Az un. ORAC (Oxigen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszoprbciós Kapacitás) szám megmutatja az adott élelmiszer vagy táplálék kiegészítő antioxidáns kapacitását. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk, annál inkább jobb az a szabadgyök pusztító és semlegesítő képessége.
Miért van szükségünk antioxidánsokra?
Az antioxidánsok megkötik a szervezetben a szabadgyököket, amelyek oly sok betegség kialakulásáért felelősek. A szervezetünket érő kémiai és fizikai behatásokra szabad gyökök keletkeznek, amelyek következményeként sejtjeink károsodnak, felgyorsulnak az öregedési folyamatok, elszaporodhatnak a rákos sejtek. Az egészséges szervezet immunrendszer képes megbirkózni ezekkel a káros folyamatokkal. Ehhez azonban antioxidánsokra van szükségünk! Az antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatokat, gátolják a zsírsavak oxidációját a sejtfalban, csökkentik a koleszterin arányát, mérséklik az érelmeszesedés veszélyét. Kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy növelik az érfalak rugalmasságát, csökkentik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, továbbá védőhatást fejtenek ki a trombózis ellen.
A Kyani Sunrise összetevői
Az alaszkai vadáfonya
Földünk egyik leghatásosabb antioxidáns forrása. Alaszkában, mintegy 8.000 Km hosszan elterülő, rendkívül szélsőséges klímájú területen őshonos.
A U.S. Department of Agriculture által végzett kutatások azt mutatják, hogy 40 különböző másik gyümölccsel összehasonlítva az áfonyának van a legmagasabb antioxidáns szintje.
A Bruswikck Laboratories tudományos kutatóintézet –amely kimondottan az antioxidáns értékek mérésével foglalkozik ORAC skála alapján- további kutatásokat végzett. Az intézet jelentése szerint az alaszkai vad áfonya legalább tízszer nagyobb antioxidáns hatóanyag tartalommal bír, mint a termesztett áfonya és sok más bogyós gyümölcs. ORAC értéke 36.000, ez a világon fellelhető antioxidánsok között a legmagasabb értékek egyike!
Összehasonlítás végett néhány ORAC érték:
Az áfonyában található antioxidánsok visszafordítják a kognitív és mozgási műveletek öregedéssel elkezdődő romlását, lassítja az öregedéssel járó memóriavesztés és a mozgás összehangolásával kapcsolatos rendellenességek kialakulását. Egy másik tudományos napló, a Nutritional Neuroscience írja, hogy az áfonya az állatok esetén fejleszti a memória azon részét, amely a térlátásért felelős.
Használati javaslat és adagolás:
Gyermekek 1,5-2 éves kortól fogyaszthatják, napi fél tasak éhgyomorra.
Felnőttek napi adagja 1 tasak (1 uncia), éhgyomorra.
A tasak tartalmát fogyasztás előtt fel kell rázni! Hűtést nem igényel.
Az eddigi tapasztalatok alapján a gépkocsivezetést nem befolyásolja.
Terhesek is szedhetik.